Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» στην Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, στην Έδεσσα (12-13/5/23)

           

Tο Κέντρο Πρόληψης Δήμου Περιστερίου «Οδοιπορικό» συμμετείχε στις Εργασίες της Ολομέλειας, του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα στις 12-13 Μαΐου 2023, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας "Όραμα". Εκπρόσωπος από το «Οδοιπορικό» ήταν το Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, κα Δώρα Βλάχου, Ψυχολόγος. Στην Ολομέλεια συμμετείχαν 30 φορείς Πρόληψης από Ελλάδα & Κύπρο και 65 εργαζόμενοι από διάφορα Κέντρα Πρόληψης της Ελλάδας.

       

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Εκπροσώπου του Οδοιπορικού «Ήταν εξαιρετική η φροντίδα που επέδειξε το Κέντρο Πρόληψης “Όραμα” σε όλα τα φιλοξενούμενα μέλη του δικτύου. Διάχυτα ήταν πληθώρα συναισθημάτων όπως καλοσύνη, εγκαρδιότητα, αγάπη, αλληλεγγύη κλπ. Επρόκειτο για μια διαδρομή που κατέληξε σε ψυχική ανάταση και στο δρόμο της περιελάμβανε σύνδεση με τον τόπο και τους ανθρώπους, αντάμωμα, άνοιγμα στην εξωστρέφεια, ενδυνάμωση του ρόλου του Δικτύου, καλλιέργεια αξιών, επαναφόρτιση δυνάμεων των Στελεχών Πρόληψης, υψηλή αισθητική, συγκίνηση και δεσμούς, όπου σίγουρα όλα τα μέλη ήταν εκεί από επιλογή.

Μεταξύ των εργασιών/αποτελεσμάτων της Ολομέλειας ήταν η αξιολόγηση της Πανελλήνιας Συνάντησης που έγινε τον Οκτώβριο 2022 στην Κέρκυρα, η ενδυνάμωση τόσο των μελών μεταξύ τους, όσο και η ενίσχυση του ρόλου του Δικτύου στην υποστήριξη της Πρόληψης. Ακούστηκαν νέες ανάγκες που αναδύονται στο σήμερα και θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο μέλλον».



Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας "Όραμα" για την υπέροχη φιλοξενία, την ιστορική περιήγηση, τη διασύνδεση με την κοινότητα και την άρτια και ζεστή διοργάνωση.

     

Η επόμενη Ολομέλεια του Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης θα διεξαχθεί, σε συνεργασία με το ΚΕΝΘΕΑ στη Κύπρο, στην Πάφο τον Νοέμβριο του 2023.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου